Hur man gör en fräsch lyxig hotellfrukost hemma

När du vaknar på en lördag eller söndag kanske du vill ha den lyxiga frukosten/brunchen men ändå är lite lat och vill inte lägga allt för mycket jobb på det hela. men det finns enkla sätt att få en lyxig helgfrukost utan att anstränga dig för mycket.

Yoghurt eller smoothie: Det är inte fel att lägga till någon typ av mat som är lite mer krämig till frukosten/brunchen på ditthemmahotell. Smoothies i glas, smoothiebowls eller yoghurtskålar är lättare för kroppen att smälta och är väldigt snälla mot magen att äta på morgonen. Både smoothies och yoghurt har oändliga variationer och du kan enkelt göra dem som passar din smak och preferenser (som vegan). Tillsätt färsk frukt och bär, (hemgjord) granola, nötter och frön och njut!

Ägg: Ägg har oändliga möjligheter och om du inte är vegan rekommenderar jag dig att lägga till något slags äggrecept till din frukost på ditt hotell. Du kan koka dem och äta dem som de är eller ha dem som garnering till ditt bröd. Man kan göra äggröra eller omeletter av olika slag. Våfflor och pannkakor? Absolut, det är möjligt att göra med dina ägg - eller utan ägg! 

Färskhet och färg: Detta kommer mestadels från grönsaker och frukter. Det är detta som ger ditt hemmahotells frukost färg och fräschör. Du behöver inte göra mycket. Skär och skiva olika grönsaker och frukter, lägg dem på en tallrik och ha dem som sidor till din andra mat. Grönsakerna kan användas som garnering till ditt bröd/toast/mackor eller till din eventuella omelett. Frukterna kan ätas som de är för att användas som garnering till din smoothie eller yoghurtskål. Oavsett - glöm inte frukterna och grönsakerna. De är viktiga när du gör en fräsch och levande hotellfrukost hemma.

Bröd: Jag personligen älskar att ha nybakat bröd på morgonen. Om du inte har tillgång till nybakat bröd från ett bageri och inte känner för att göra eget kan du självklart bara använda "vanligt" mjukt bröd. Annars genom att ta ett nybakat bröd från kvällen innan och sedan på morgonen efter värma upp dem i ugnen i några minuter och de blir som alla nybakade, kommer direkt ut ur ugnen. Stor rekommendation! Om du gillar hårt bröd kan du även lägga till knäckebröd till frukosten/brunchen på ditt hemmahotell.

Pålägg och garnering: Förutom grönsaker för din garnering för ditt bröd, kan du också göra krämiga pålägg (som klassisk hummus, rödbetshummus, avokadoröra eller vispad fetaost) eller ta fram olika ostar, sylt och annat. Sedan kan du botanisera i chark, som salami, skinka, kalkon med mera, vad du nu gillar. 

Sötsaker: Detta är en smaksak, men om du gillar sötsaker när du äter en hotellfrukost eller brunch, lägg till några croissanter, kex, muffins av din egen smak. Ja

Vad ska man dricka? Det är inte fel att dricka färskpressad apelsinjuice på morgonen - och speciellt på helgerna.  Du kan självklart även dricka kaffe av valfritt slag, te, juice och även mjölk om du vill.

15 Jun 2023